Soupe de poireaux à la crème aillée
Hey everyone, I hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Soupe de poireaux à la crème aillée. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Soupe de poireaux à la crème aillée is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It's easy, it is fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. They're fine and they look wonderful. Soupe de poireaux à la crème aillée is something that I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Soupe de poireaux à la crème aillée, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Soupe de poireaux à la crème aillée delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Soupe de poireaux à la crème aillée is Pour 2 - 3 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Soupe de poireaux à la crème aillée using 11 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.
Pour les soirées d’hiver, quoi de plus réconfortant que de déguster une #soupe qui peut s’avérer terriblement gourmande et délicieuse avec quelques #poireaux et un peu de #fromage.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Soupe de poireaux à la crème aillée:
- 1 CS d’huile d’olive
- 10 g lardons
- 1 oignon
- 2 pommes de terre
- 2 poireaux entiers
- 1 CC curry en poudre
- 500 ml bouillon de volaille
- au goût Sel et Poivre
- 100 ml crème fraîche épaisse
- 4 gousses d’ail
- Mimolette
Steps to make to make Soupe de poireaux à la crème aillée
- Peler et émincer finement l’oignon, éplucher, essuyer et couper en gros dés les pommes de terre, fendre les poireaux dans la longueur, les laver à l’eau et les émincer
- Dans un faitout, faire chauffer l’huile d’olive et y faire revenir les lardons +- 2-3 mn
- Ajouter l’oignon et baisser le feu, laissez cuire +- 3 à 4 mn en remuant fréquemment et en grattant les morceaux attachés au fond de la casserole, jusqu’à ce que l’oignon soit tendre et translucide
- Ajouter les poireaux et les pommes de terre, saupoudrer le curry en poudre, bien remuer, laisser cuire à feu doux +- 10 mn en remuant régulièrement
- Verser le bouillon, mélanger, augmenter le feu et porter la soupe à ébullition avant de baisser le feu, saler, poivrer, remuer et couvrir
- Laisser cuire à petits frémissements +- 30 mn, jusqu’à ce que les légumes soient tendres
- Peler, dégermer, écraser les gousses d’ail à l’aide d’un presse-ail et mélanger la pulpe à la crème fraîche
- A la fin de la cuisson, mixer la soupe, rectifier l’assaisonnement et ajouter la crème d’ail, poursuivre la cuisson +- 2 autres minutes
- Verser la soupe dans des assiettes à soupe chaudes ou des bols, servir immédiatement avec éventuellement des croûtons et de la mimolette râpée
As your experience and also confidence expands, you will certainly find that you have more all-natural control over your diet regimen and also adapt your diet to your individual tastes gradually. Whether you want to serve a dish that uses less or more components or is a little essentially hot, you can make basic adjustments to accomplish this objective. To put it simply, begin making your recipes on schedule. As for fundamental cooking abilities for beginners you do not need to learn them however only if you grasp some straightforward cooking strategies.
This isn't a total guide to quick and easy lunch recipes yet its great food for thought. With any luck this will certainly get your creative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.
So that is going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Favorite Soupe de poireaux à la crème aillée. Thank you very much for reading. I'm sure you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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